Pridať recept

Jahodová torta s vanilkovým pudingom

8
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

100 g
polohrubá múka
100 g
cukor
10 g
kypriaci prášok do pečiva
1 balíček
vanilkový cukor
100 g
maslo
3 ks
vajce

Krém:

10 g
cukor
400 ml
mlieko
1 balíček
vanilkový puding
500 g
čerstvé jahody

postup

1.
Z múky, cukru, kypriaceho prášku, masla a vajíčok vyšľaháme vláčne cesto. Nalejeme ho do okrúhlej formy, ktorú sme si vymastili maslom a vysypali múkou. Korpus pečieme pri teplote 180°C vo vyhriatej rúre cca 20 minút.
 
2.
Z mlieka, cukru a vanilkového prášku uvaríme podľa návodu na obale hustý puding. Prikryjeme ho tanierom a necháme vychladnúť, aby sa nám na povrchu nevytvorila kôrka.
3.
Na vychladnutý korpus nalejeme vanilkový puding a na vrch uložíme čerstvé jahody. Tortu necháme najlepšie cez noc stuhnúť v chladničke.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať