Egrešový koláč so snehovou čiapkou
10
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
250
g
hladká múka
150
g
maslo
2
PL
práškový cukor
1
ks
vajce
500
g
egreše
250
ml
voda
2
PL
cukor
500
ml
mlieko
2
ks
žĺtok
1
balíček
pudingový prášok vanilkový
3
PL
cukor
3
ks
vaječný bielok
150
g
práškový cukor
postup
1.
Múku zmiešame s maslom, cukrom a vajíčka. Vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a vložíme na 2 hodiny stuhnúť do chladničky.
2.
Egreše poriadne umyjeme, odstopkujeme a 15 minút povaríme. Potom ich scedíme a necháme vychaldnúť. Rúru dáme vyhriať na 200°C a formu vymastíme maslom.
3.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a vyložíme ním nielen spodok ale aj okraje formy. Poprepichujeme ho vidličkou a vložíme do rúry na 20 minút.
4.
4 lyžice mlieka rozmiešame s pudingovým práškom a cukrom. Zvyšné mlieko zohrejeme, primiešame pudingové mlieko a uvaríme puding.
5.
Puding zmiešame s egrešmi a zmes nalejeme na predpečené cesto. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne vmiešame práškový cukor. Sneh natrieme na ovocie a koláč ešte vložíme na 10 minút do rúry zapiecť.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.