Pridať recept

Záhorácke mäsko

ingrediencie

6 plátkov
krkovička
500 g
kyslá kapusta
1 ks
cibuľa
150 g
oravská slanina
250 g
kyslá pochúťková smotana
olej
mleté čierne korenie
soľ

postup

1.
Mäso si naklepeme, osolíme a okoreníme.
Záhorácke mäsko
Záhorácke mäsko
Zdroj: Natalia_786
 
2.
Opečieme na oleji z oboch strán asi 3-4 minútky.
Záhorácke mäsko
Záhorácke mäsko
Zdroj: Natalia_786
3.
Kapustu vyžmýkame tak aby v nej ostalo trocha šťavy a pokrájame na menšie kúsky. Na jemno nakrájanú cibuľu speníme a pridáme na kocky nakrájanú slaninu. Po 5 minútach pridal kapustu a cca 15 min dusíme.
Záhorácke mäsko
Záhorácke mäsko
Zdroj: Natalia_786
4.
Opečené mäso rozložíme na plech vyložený alobalom, mierne potretým olejom.
Záhorácke mäsko
Záhorácke mäsko
Zdroj: Natalia_786
5.
Na každú krkovičku navrstvíme kopček udusenej kapusty,
Záhorácke mäsko
Záhorácke mäsko
Zdroj: Natalia_786
6.
kopček kyslej smotany.
Záhorácke mäsko
Záhorácke mäsko
Zdroj: Natalia_786
7.
Pri teplote 200 C zapekáme cca 20 minút
Záhorácke mäsko
Záhorácke mäsko
Zdroj: Natalia_786
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dorisa
16.2.2014 14:55 | |
+0 -2
vyzerajú krásne,,uložim si recept, dakujem
Anonymný nick
1.12.2013 15:15 | |
+1 -0
Ja som to robila s cervenou /kyslou/ kapustou, pridala som kmin, zvysnu smotanu s bryndzou, ktora mi ostala od vcera a tiez som do prazdnych casti dala zemiaky, ktore sa mi zvysili od vcera, ked som robila dzatky... mnam to bolo
pemac86
9.5.2013 20:02 | |
+18 -3
chcem sa opytat aku prilohu k tomu podavat (y)
neldanka
26.11.2013 19:44 | |
+8 -4
mne by tam pasovali varene zemiacky ako priloha, alebo len tak s chlebom...
Anonymný nick
30.11.2013 20:58 | |
+7 -0
zemiačiky
Podobné články
Fotorecept: Domáca kvasená kyslá kapusta
Poctivá kyslá kapusta. Prezradíme vám rôzne spôsoby jej prípravy
Keď sa vám raz podarí doma naložiť dobrú kyslú kapustu, tak sa tej závislosti nezbavíte.
13 chutných spôsobov, ako spracovať kyslú kapustu
Nielen kapustnica, výborná je aj nátierka! 13 chutných tipov, čo z kyslej kapusty
Kyslá kapusta patrí k našim najtradičnejším a zároveň najzdravším potravinám. Obsahuje veľa vitamínu C,...
Fermentovanie zeleniny
3 vynikajúce a zdravé fermentované pochúťky: Kapusta, jablká i salsa
V predchádzajúcom článku sme si povedali, prečo sú fermentované potraviny dnes považované za superpotraviny...
Zapečená kapusta s mäsom
Súdok plný zdravia - kyslá kapusta!
Táto kyslá, chrumkavá a hlavne šťavnatá zelenina patrí do našich jedálničkov už dlhé roky. Za svoju...
Zhorkla vám kyslá kapusta? Toto je dôvod prečo a ako ju zachrániť!
Zhorkla vám kyslá kapusta? Už nikdy viac sa to nestane, pozor na tieto chyby! Máme tip, ako ju zachrániť, kapustnica bude výborná
Stalo sa to aj vám? Toto sú dôvody, prečo je kyslá kapusta horká a skvelý tip, ako ju zachrániť!