Dusená morská ryba na čínsky spôsob
2
porcie
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
sivá morská ryba
1
KL
soľ
1
PL
olej
1
ks
mrkva
4
ks
jarná cibuľka
1
PL
strúhaný zázvor
1
PL
sezamový olej
1
PL
sójová omáčka
postup
1.
Na oboch stranách ryby urobíme po štyri veľké zárezy. Potom ju zvonka i zvnútra natrieme soľou, olejom a sójovou omáčkou. Prikryjeme a na pol hodiny vložíme do chladničky.
2.
Zeleninu očistíme a nakrájame na tenké pásiky. Polovicu mrkvy, cibuľky a zázvoru rozprestrieme na alobal. Na ne položíme rybu, posypeme ju druhou polovicou zeleniny a na vrch nalejeme ostatok marinády. Voľne uzatvoríme fóliu a celé vložíme do tlakového hrnca. Ak ho nemáte, vložíme ju na mriežku do rúry nad vodou naplnený hrniec, zakrytú pokrievkou alebo v dobre uzatvorenom alobale. Pri 200°C pečieme 20 minút, alebo kým ryba nezmäkne.
3.
Ak použijeme sezamový olej, dáme ho do malej rajnice a zohrejeme ho. Nakvapkáme ho na hotovú rybu a podávame ozdobenú lístkami koriandru.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.