Pridať recept

Ryba pečená v rúre

ingrediencie

1,5 kg
morská belica
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne korenie
1 ks
citrón
125 ml
olivový olej
1 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnaku
1/2 hrnček
zeler
425 g
lúpané paradajky
125 ml
biele suché víno
1/2 KL
cukor
1 KL
oregano

postup

1.
Pripravíme rybu, hlavu a chvost jej necháme. Jej povrch šikmo pozarezávame, posypeme soľou, čiernym korením a polejeme troškou citrónovej šťavy. Na 20 minút ju dáme nabok.
 
2.
Polovicu oleja zohrejeme v panvici, tri minúty dusíme na ňom nakrájanú cibuľu, cesnak a zeler. Pridáme paradajky, víno, oregano a potom osolíme a okoreníme. Dusíme ďalšie dve minúty. Masu vylejeme do olejom vymazaného pekáča, navrch položíme rybu. Ostatkom oleja ju pokvapkáme a v predhriatej rúre na 180°c ju pečieme v závislosti od jej veľkosti 30-40 minút. Počas pečenia ju občas polejeme výpekom. Porciovanú rybu položíme na tanier a obložíme ju omáčkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať