Pečeňové fašírky s vínovou omáčkou
4
porcie
stredná
náročnosť
ingrediencie
400
g
bravčová pečeň
150
g
strúhanka
2
ks
vajce
štipiek
mleté čierne korenie
trochu
petržlenová vňať
1
ks
klinčeky
50
ml
biele víno
trochu
tuk
Omáčka
50
g
tuk
2
PL
hladká múka
200
ml
biele víno
50
g
paradajkový pretlak
20
g
cukor
postup
1.
Pečeň pomelieme, pridáme vajcia, strúhanku, víno a ostatné príchute a všetko spolu premiešame. Chvíľu necháme odležať. Z masy formujeme pomocou lyžice fašírky a vyprážame ich v rozpálenom tuku.
2.
V hrnci rozpustíme tuk, pridáme múku a speníme ju. Zalejeme vínom, osolíme, pridáme paradajkový pretlak, cukor, podľa potreby vodu, pomiešame a prevaríme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.