Pridať recept

Bravčový bôčik s kapustou a jablkami

ingrediencie

1 kg
bravčový bôčik
1 kg
červená kapusta
3 ks
kyslé jablko
podľa chuti
soľ
štipiek
rasca
1 KL
cukor
100 ml
červené víno

postup

Mäso umyjeme, vrchnú kožu narežeme, osolíme, posypeme rascou, podlejeme trochou vody a prikryté dáme upiecť. Kapustu pokrájame, posolíme a pridáme k napoly upečenému mäsu. Podlejeme vínom a prikryté pečieme ešte asi 20-25 minút. Kapustu nemiešame. Pred dokončením poukladáme na kapustu jabĺčka pokrájané na tenké plátky a mäso dopečieme. Môžeme podávať s knedľou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jablko
Video: Ako najefektívnejšie rozrezať jablko?
Efektívny a praktický rez jabĺčka má svoj základ v detskej hre.
Jablkový chlieb: Šťavnatý hit jesene
Hit jesene: Bleskový a krásne šťavnatý jablkový chlieb, mäkký aj na druhý deň!
Dobrá správa pre všetkých, ktorí už nemôžu vidieť alebo ochutnať banánový chlieb. Jablkový chlieb je...
Červená kapusta
Naše telo ju potrebuje: Túšite, čo všetko obsahuje? Toto sú dôvody, prečo jesť červenú kapustu + recepty
Zimná zelenina, ktorá má nespočetné množstvo benefitov pre naše zdravie a navyše je chutná. Čo všetko...
Pečené jablká
VIDEO: Krásne jednoduché a aromatické, pečené jablká
Predstavte si horúce šťavnaté jablko, plnené piškótami a orieškami, prevoňané medom a škoricou. Super...
Vaše telo sa vám poďakuje! Toto sa stane, keď budete jesť jablko denne
Vaše telo sa vám poďakuje! Toto sa stane, keď budete jesť aspoň jedno jablko denne
Známe príslovie hovorí, že "jablko denne ušetrí návštevu lekára". Čo je však na tomto prísloví skutočne...
Pikantný pečený bôčik
Poznáme recept na najlepší PEČENÝ BÔČIK aký ste kedy jedli! Mäso šťavnaté a koža krásne chrumkavá, stačí urobiť túto jedinú vec a budete mať gule za ušami!
Ak ste sa ešte nerozhodli čo dnes variť, pečený bôčik je tá správna voľba! A nezabudnite urobiť túto jednu vec.