Pridať recept

Černohorský rezeň

ingrediencie

400 g
bravčové stehno
soľ
2 ks
vajce
5 PL
mlieko
3 PL
hladká múka
3 ks
zemiaky
tvrdý syr
bravčová masť

postup

1.
Mäso nakrájame na rezne, okrajové blanky narežeme, vyklepeme a osolíme.
 
2.
Mlieko, vajcia, múku, trochu soli a postrúhané zemiaky vyšľaháme na cestíčko, v ktorom obaľujeme rezne. Ak sa nám zdá cestíčko málo husté, prisypeme ešte trochu múky a zamiešame. Rezne obalíme v cestíčku z oboch strán.
3.
Vyprážame ich z oboch strán na rozpálenom tuku, plameň však stiahneme na minimum, aby sa nám rezeň dobre prepiekol. Keď rezeň otočíme, posypeme ho strúhaným syrom, ktorý sa tak pekne roztečie.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
hejenka2
29.12.2013 11:33 | |
+30 -4
a na cesnak ste zabudli? ved v černohorskom má naj doležitejšiu rolu cesnák v cestičku,potom ten rezeň nemá žiadnu chuť * 138*
hviezdickaZ
29.12.2013 18:23 | |
+4 -8
Ahoj,nepoznám to tak,že by sa mal do cestíčka pridávať cesnak... Nikdy sme to tak nerobili . :)
Kiriam
9.11.2017 09:30 | |
+6 -4
Ani my sme nikdy nedavali cesnak, a to mam recept este od babicky :-O
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
TOP
Záhada okolo pôvodu slávneho viedenského rezňa: Rakúsku gastronomickú ikonu zrejme vymysleli starobylí Rimania
Záhada okolo pôvodu slávneho viedenského rezňa: Rakúsku gastronomickú ikonu zrejme vymysleli starobylí Rimania
Jeho vôňa mnohým pripomína klasický nedeľný obed a bez neho sa nezaobíde azda žiadna významná rodinná...