Pridať recept

Tvarohovo-ovocná želé torta

ingrediencie

4 ks
vajcia(korpus)
6 PL
jemný kryštálový cukor
6 PL
polohrubá múka
2 PL
voda
2 PL
kakao
1/2 ks
prášok do pečiva Dr.Oetker
200 ml
smotana na šľahanie 33%(plnka)
1 ks
smetafix Dr Oetker
200 ml
kyslá pochúťková smotana
250 ml
jemný tvaroh bez hrudiek
4 PL
práškový cukor
1 ks
želatínový stužovač za studena Dr Oetker
1 ks
vanilkový cukor Dr Oetker
podľa chuti
ovocie(na povrch)
1 ks
Číre tortové želé Dr.Oetker(na zaliatie ovocia)
trochu
kokosová múčka

postup

Torta je vhodná na slávnostné príležitosti i na nedeľu, je výborná!
1.
Korpus: bielky vyšľaháme so štipkou soli do penista, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, vodu a na najnižšom stupni múku zmiešanú s práškom do pečiva a preosiate kakao.
 
2.
Upečieme v tortovej forme, ktorú sme vymastili a vysypali múkou. Forma priemer 24 cm. Teplota 180°C cca 20-25 minút. Údaje sú orientačné, každý sa musí riadiť svojou rúrou. Keď sa začne cesto oddeľovať od okrajov formy, malo by byť upečené, vyskúšame špajdlou.
3.
Necháme chvíľu vo forme, vyklopíme a otočíme opačne, necháme vychladnúť. Otočíme naspäť, vrchnú šupku dáme dolu, aby sa plnka neoddeľovala od korpusu.
4.
Plnka: smotanu na šľahanie vyšľaháme so smetafixom. Tvaroh, pochúťkovú kyslú smotanu, cukor podľa chuti zmiešame, jemne premiešame s vyšľahanou smotanou.
5.
Pripravíme si stužovač za studena tak, že ho šľaháme vidličkou asi minútu v 100 ml studenej vody a hneď ho jemne zašľaháme do pripravenej tvarohovej masy.
6.
Navrstvíme na vychladnutý korpus. Potrieme aj boky torty, ktoré posypeme kokosovou múčkou. Necháme v chladničke stuhnúť. Nestuhne ako so želatínou, plnka je jemnejšia.
7.
Na povrch uložíme ľubovoľné ovocie a zalejeme čírim tortovým želé, ktoré sme pripravili podľa návodu, je to veľmi jednoduché. Na okraj torty dáme vyššie kúsky ovocia, aby želé netieklo. Ovocie polievame pomocou lyžice vychladnutým želé. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
BlazenaSadovska
8.1.2016 16:04 | |
+4 -0
Ešte jedna rada: ak by sa Vám zdala náplň riedka, stačí dať korpus na podnos, okolo neho pripevniť obruč z tortovej formy a natrieť plnku, poprípade môže sa vystlať potravinovou fóliou pred vložením korpusu. Dať do chladu. Ja som ju nepotrebovala, bola akurát. Netreba mixovať stačí pripravený Želatínový stužovač len zamiešať. Ďakujem!