Pridať recept

Bryndzové pirohy s kyslou kapustou a slaninou

Bryndzové pirohy s kyslou kapustou a slaninou
Zdroj: dreamstime
4
porcie
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
zemiaky
800 g
polohrubá múka
2 ks
vajce
250 g
bryndza
150 g
slanina
300 g
kyslá kapusta
1 PL
kryštálový cukor
1 KL
drvená rasca
1 ks
bobkový list
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
1 ks
cibuľa
trochu
olej

postup

1.
Zemiaky uvaríme v šupke a necháme ich vychladnúť. Očistíme ich a prelisujeme alebo pomelieme. Pridáme múku, vajíčka, soľ a vymiešame husté cesto.
 
2.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 4 mm. Pohárom alebo formičkou na pirohy vykrajujeme pirohy, ktoré plníme bryndzou. Cesto preložíme napoly a okraje zlepíme tak, aby bryndza nevytekala.
3.
Pirohy uvaríme v mierne osolenej vriacej vode. Keď vyplávajú na povrch, sú hotové. Prepláchneme ich studenou vodou a udržiavame v teple.
4.
V hrnci na horúcom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme kryštálový cukor a miešame, aby nám vznikol karamel. Primiešame kapustu, rascu, bobkový list a všetko podlejeme troškou vody. Dusíme ju cca 25 minút. Medzitým si taktiež opražíme slaninu.
5.
Pirohy podávame s dusenou kapustou a slaninou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP 5 receptov na tradičné i menej tradičné PIROHY
Slováci milujú pirohy a v každom regióne ich volajú i pripravujú inak.
TOP
Máj, bryndze čas! Šmirkas či Demikát z májovej bryndze a tie najlepšie recepty, ktoré pripravíte jedine
Máj, bryndze čas! Tie najlepšie recepty s bryndzou: Šmirkas, Demikát aj sedliacke zemiaky, po ktorých si oblížete všetky prsty
Čas na bryndzové pochúťky je tu a my sme preto pre vás zozbierali tie najlepšie a najobľúbenejšie recepty...
To naj z tradičnej slovenskej kuchyne: Pirohy
Pirohy v rôznych obdobách sú charakteristické pre viacero krajín sveta. U nás sa pripravujú so slanými alebo...
Pirohy áno, ale tatarčané? Kedysi jedlo chudobných, dnes už ich robí málokto! Bohatá plnka a cesto jemné ako
Pirohy áno, ale tatarčané? Kedysi jedlo chudobných, dnes už ich robí málokto! Bohatá plnka a cesto jemné ako vatička. Ak ich raz vyskúšate, iné robiť nebudete
Jemné cesto, bohatá plnka a chuť perfektná. Do cesta nejde vajce, ale tajomstvo spočíva v inej surovine, toto je ona!
TOP
Sladké pirohy s čučoriedkami
Žiadne vajce, žiadne zemiaky a pirohy mäkké ako vatička! Toto sú najlepšie pirohy na svete, iné už nerobím, dnes so sladkými plnkami
Sladký obed aj dezert v jednom! Úžasne jemné a mäkké sladké pirohy tak, ako ich máme najradšej.