Hubová polievka s pohánkou a zeleninou
4
porcie
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
30
g
sušené huby
250
g
čerstvé huby
1
ks
zeler
1
ks
mrkva
1
ks
cibuľa
5
ks
borievka
60
g
maslo
125
ml
suché biele víno
1
ks
bobkový list
2
vetvičky
tymian
1
liter
slepačí vývar
100
g
pohánka
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
podľa chuti
čili
2
PL
petržlenová vňať
postup
1.
Sušené hríby zalejeme horúcou vodou. Necháme ich takto namočené dve hodiny. Čerstvé huby umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
2.
Zeler, mrkvu a cibuľu očistíme. Cibuľu nadrobno nasekáme a ostatnú zeleninu nakrájame na kocky. Olúpaný cesnak a borievky rozpučíme.
3.
Vo väčšom hrnci rozpustíme maslo, pridáme zeleninu, cesnak, borievky a 5 minút dusíme. Pridáme scedené huby, polovicu vína, čerstvé huby, bobkový list, tymián, horúci vývar a na miernom ohni polievku varíme cca 30 minút.
4.
Pohánku v sitku prepláchneme studenou vodou, zalejeme ju 1,5 násobkom studenej osolenej vody a varíme odkrytú 5 minút. Potom hrniec zakryjeme, odstavíme a necháme pár minút dôjsť.
5.
Pred koncom varenia pridáme do polievku pohánku a všetko spolu ešte 10 minút povaríme. Na záver ochutíme polievku zvyšným vínom, soľou, korením a petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.