Venčeky s Nutellou
40
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
250
g
maslo
350
g
hladká múka
2
ks
žĺtok
100
g
práškový cukor
1
balíček
vanilkový puding
1
balíček
vanilkový cukor
Krém:
300
g
Nutella
150
g
maslo
5
PL
vaječný likér
Dekorácia:
100
g
čokoláda na varenie
30
g
rastlinný tuk
postup
1.
Všetky suroviny na cesto vymiešame, hotové cesto zabalíme do fólie a odložíme na 30 minút do chladničky. Cesto rozdelíme na dve polovice, každú rozvaľkáme na hrúbku cca 5 mm a vykrajujeme z nej kolieska s dierkou vo vnútri. Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pri teplote 180°C pečieme cca 10 minút.
2.
Nutellu vyšľaháme s maslom a vaječným likérom. Krémom naplníme cukrárenské vrecko a krémom zdobíme kolieska po celom obvode.
3.
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu s rastlinným tukom a kolieska buď veľmi rýchlo namočíme alebo oblejeme čokoládou. Necháme ich stuhnúť.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.