Pridať recept

Bravčové s červenou fazuľou

6
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
1 ks
červená paprika
2 ks
čili paprička
1 PL
sladká červená paprika
1 KL
rasca
500 g
bravčové mleté mäso
400 g
sterilizované paradajky
2 PL
paradajkový pretlak
400 g
starilizované červené fazule
1 ks
starilizovaná kukurica
ks
olej
ks
soľ
ks
cukor
ks
majoránka

postup

1.
Vo veľkej panvici zohrejeme olej a osmažíme nahrubo nakrájanú cibuľu. Po 5 min pridáme najemno nakrájaný cesnak, červenú papriku nakrájanú na prúžky, najemno pokrájané chilli papričky a mletú rascu.Za stáleho miešania opekáme 5 min, kým sa všetky vône pekne nepremiešajú.Pridáme mleté mäso.
 
2.
Keď sa mäso zatiahne a zmení farbu pridáme konzervované paradajky (ja som rozmixovala) prisypeme oregano, soľ, čerstvo pomleté korenie a paradajkové pyré. Premiešame, privedieme k varu a na miernom ohni necháme prebublávať 20 min. Občas premiešame a kontrolujeme, či sa omáčka neprichytáva na steny panvice, ak áno prilejeme 2 lyžice vody. Správne podusené by malo byť husté a šťavnaté.
Bravčové s červenou fazuľou
Bravčové s červenou fazuľou
Zdroj: Ingova
3.
Fazule v sitku premyjeme čistou vodou a pridáme k omáčke. Pridáme cukor a sterilizovanú kukuricu. Zmes privedieme k varu a povaríme ešte 10 min. Ochutnáme a podľa potreby dosolíme a dokoreníme. Podávame s ryžou.
Bravčové s červenou fazuľou
Bravčové s červenou fazuľou
Zdroj: Ingova
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...