Čokoládová nepečená torta s tofu
12
porcií
510
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
cereálne keksy
250
g
čokoláda na varenie
360
g
biele tofu Lunter
150
g
hnedý cukor
3
KL
olej
postup
Chutná, ľahká a zdravšia "mňamka", ktorú dokáže pripraviť každý.
1.
Rozdrvte cereálne keksy na malé kúsky (dajte ich napríklad do mikroténového sáčku a rozdrvte ich tĺčikom), zmiešajte s olejom a rovnomerne nimi vyplňte tortovú formu. Nezabudnite vytvarovať aj okraj, aby ste mali do čoho vložiť náplň.
2.
Náplň je mix čokolády, tofu a hnedého cukru. Čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli, tofu rozmixujte v mixéri a zmiešajte dokopy s hnedým cukrom.
3.
Pripravenú náplň rozotrite na podklad z keksov a dajte na 8 hodín do chladničky stuhnúť.
4.
Po vybratí z chladničky ozdobte tortu roztopenou čokoládou a drobným ovocím. Polevu nemusíte rozotierať ako na klasických tortách dohladka – kombinácia ležérnosti a kontrastného ovocia jej dodajú čaro vidieka.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.