Pridať recept

Huspenina

8
porcií
315
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
bravčové koleno
2 ks
bravčová paprčka
1/2 kg
bravčová koža
2 ks
mrkva
2 ks
petržlen
1 ks
cibuľa
1 ks
cesnaku
1 KL
mleté čierne korenie
4 ks
bobkový list
1 PL
soľ
3 litre
voda
1 KL
nové korenie
podľa chuti
ocot

postup

1.
Do studenej vody dáme umyté mäso a očistenú zeleninu všetky koreniny a soľ a varíme pomaly najmenej štyri hodiny. Ak sa navrchu tvorí pena, tak ju zberáme a dávame preč. Po štyroch hodinách vyskúšame či nám huspenina stuhne tak, že dáme lyžičku vývaru na tanierik a schladíme, ak stuhne, vyberieme mäso a vývar scedíme.
Huspenina
Huspenina
Zdroj: damisa
 
2.
Mäso oberieme od kostí a aj s kožou pokrájame do misiek, mrkvu pokrájame na kolieska a dáme na spodok misky. Vývar dochutíme soľou a mletým korením a dáme na chlad stuhnúť.
3.
Hotovú huspeninu prevrátime na plytký tanier, pridáme pokrájanú cibuľu, polejeme octom a podávame s chlebom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
havran900
14.1.2013 15:59 | |
+8 -6
:3 Budiž, ale podľa mňa, - ale zelenina, či nové korenie mení a kazí chuť vývaru...... rovnako ako podávanie s octom a cibulou, - to sa je takto len s reštauračnými huspeninami, ktoré bez toho sa zjesť nedajú................ ----------------------------------------------------------------------------- Huspeninu varím tak že: K mäsu pridávam len dostatok celého čierneho korenia, soli a cesnaku. Postavím neskoro večer, po zovretí sa na minimálnom ohni, - takmer ani nevrie - varí do rána. Do tanierov dávam len chudé mäso, z vývaru z vrchu odstránim masť, potom zalievam, podávam len s chlebom. Kto skúsi, - inak už variť nebude.
Podobné články
Najlepší VIANOČNÝ VAJEČNÝ LIKÉR: Nič navyše, len to, čo do neho podľa originál receptúry patrí!
Najlepší VIANOČNÝ VAJEČNÝ LIKÉR: Nič navyše, len to, čo do neho podľa originál receptúry patrí!
Vaječný likér patrí k Vianociam a pripraviť si ho môžete v pohodlí domova za niekoľko minút!
Veľké trápenie našich známych tvári: Ako správne pripraviť včelie úliky? Janka Kovalčíková vie, ako na to!
Veľké trápenie našich známych tvárí: Ako správne pripraviť včelie úliky? Janka Kovalčíková vie, ako na to!
Aj vianočný špeciál tretej série šou Pečie celé Slovensko prinesie vtipné, ale aj náročné momenty. Koho...
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
Fantastický šalát, ktorý poznáte pod názvom Slonie žrádlo, sa v našej rodine pripravoval veľmi často...
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Prírodní bojovníci proti prechladnutiu, chrípke i na posilnenie imunity. Správnou kombináciou týchto dostupných...