Kokosové raffaello guľky
40
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
maslo
4
ks
tortové oplátky
200
g
sušené mlieko
200
g
práškový cukor
50
ml
teplá voda
2
hrste
mandle
trochu
kokos na obaľovanie
postup
1.
Tortové oplátky rozdrvíme, pridáme k nim zmäknuté maslo, práškový cukor a sušené mlieko. Primiešame najskôr len 50 ml vody a vymiešame tuhšie cesto, z ktorého sa budú dať tvarovať guľky. Podľa potreby pridáme ešte trošku vody.
2.
Z cesta formujeme vlhkými rukami guľky vo veľkosti vlašského orecha. Do každého dáme mandľu a guľku obalíme v kokose. Skladujeme v chlade.
Podobné recepty
Od detstva mám blok, keď vidím rascovú polievku s vajíčkom, hovorí šéfkuchár Martin Novák otvorene. Rád má však túto klasiku (rozhovor)
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.