Sezamové kura
4
porcie
55
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
kuracie prsia
1
ks
cibuľa
1
PL
med
300
ml
kurací vývar
3
PL
paradajkový pretlak
1
PL
worčerstrová omáčka
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
1
hrsť
sezamové semienka
3
PL
olej
1
PL
solamyl
podľa chuti
čili paprička
postup
1.
Na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme med a na kocky nakrájané kuracie prsia. Orestujeme ich z každej strany a keď sa mäso zatiahne, dochutíme ho soľou, korením a podlejeme vývarom.
2.
Pridáme worčerstrovú omáčku, paradajkový pretlak a čili ak máme radi pikantné (môžeme vynechať). Na miernom ohni prikryté dusíme domäkka.
3.
Keď je mäso mäkké, odkryjeme ho a necháme zredukovať šťavu. Zahustíme ju solamylom rozmiešaným v troške vody. Necháme prejsť varom a odstavíme. Pred podávaním mäso posypeme sezamovými semienkami a podávame s ryžou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.