Pridať recept

Sezamové kura

4
porcie
55
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
kuracie prsia
1 ks
cibuľa
1 PL
med
300 ml
kurací vývar
3 PL
paradajkový pretlak
1 PL
worčerstrová omáčka
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
1 hrsť
sezamové semienka
3 PL
olej
1 PL
solamyl
podľa chuti
čili paprička

postup

1.
Na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme med a na kocky nakrájané kuracie prsia. Orestujeme ich z každej strany a keď sa mäso zatiahne, dochutíme ho soľou, korením a podlejeme vývarom.
 
2.
Pridáme worčerstrovú omáčku, paradajkový pretlak a čili ak máme radi pikantné (môžeme vynechať). Na miernom ohni prikryté dusíme domäkka.
3.
Keď je mäso mäkké, odkryjeme ho a necháme zredukovať šťavu. Zahustíme ju solamylom rozmiešaným v troške vody. Necháme prejsť varom a odstavíme. Pred podávaním mäso posypeme sezamovými semienkami a podávame s ryžou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať