Brusnicová omáčka
4
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
ml
zavárané brusnice
250
ml
smotana na šľahanie
trochu
maslo
trochu
hladká múka
trochu
voda
trochu
mlieko
štipiek
soľ
postup
Zavárané ovocie rozmixujeme, precedíme, prípadne prelisujeme cez plátno, aby sme odstránili semienka (nie je to nevyhnutné). Z masla a múky pripravíme bledú zápražku, rozriedime s vodou, pridáme podľa potreby mlieko. Na koniec vmiešame smotanu, krátko povaríme (stále miešame). Veľmi vhodná k varenej hydine so zemiakovým pyré.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.