Pečené jablká s omáčkou
4
porcie
80
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
jablko
60
g
francúzsky croissant
3
ks
pomaranč
50
g
hrozienka
2
PL
med
100
g
kryštálový cukor
60
g
maslo
30
ml
citrónová šťava
postup
1.
Jablká umyjeme a vyberieme jadierka ale bez prekrojenia jabĺk. Na drobno nakrájame croissant a nastrúhame kôru z jedného pomaranča. Od-šťavíme všetky tri pomaranče mali by sme mať 300 ml šťavy. V miske zmiešame croissant, hrozienka, med, pomarančovú koru a 4 polievkové lyžice pomarančovej šťavy. Takto pripravenou zmesou naplníme jablká. Na vymastený plech dáme jablká a pečieme ich v rúre na 180°C asi 45-50 minút.
2.
Medzitým si pripravíme omáčku. V hrnčeku zohrejeme maslo a cukor. Občasne miešame, pokiaľ nám cukor nezačne karamelizovať. Potom pridáme zvyšnú pomarančovú šťavu, citrónovú šťavu a varíme za stáleho miešania. Dáme dole zo sporáka, keď sa karamel rozpustil a je tekutý. Cez sitko prelejeme pripravenú omáčku do šálky a necháme vychladnúť. Jablká vyberieme z rúry, naukladáme ich na taniere polejeme omáčkou a ihneď podávame. Vynikajúce na chladné jesenné večere.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.