Makaróny s gorgonzolovou omáčkou
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
gorgonzola
250
ml
smotana
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
cukor
150
g
parmská šunka
400
g
makaróny
1
zväzok
petržlenová vňať
postup
1.
Z gorgonzoly odkrojíme kôrku, syr nakrájame na kocky a v širokom hrnci pri nízkej teplote necháme pokrájaný syr roztopiť.
2.
Potom primiešame smotanu, osolíme, okoreníme a osladíme cukrom. Za stáleho miešania zhruba 3-5 minút povaríme a necháme zhustnúť.
3.
Plátky šunky prekrojíme napoly a ohrejeme ich v syrovej omáčke. Makaróny uvaríme vo vriacej osolenej vode podľa návodu na obale.
4.
Petržlenovú vňať opláchneme, osušíme a nasekáme najemno. Makaróny s omáčkou upravíme na taniere a podávame ozdobené nasekanou petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.