Pridať recept

Makaróny s gorgonzolovou omáčkou

ingrediencie

150 g
gorgonzola
250 ml
smotana
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
cukor
150 g
parmská šunka
400 g
makaróny
1 zväzok
petržlenová vňať

postup

1.
Z gorgonzoly odkrojíme kôrku, syr nakrájame na kocky a v širokom hrnci pri nízkej teplote necháme pokrájaný syr roztopiť.
 
2.
Potom primiešame smotanu, osolíme, okoreníme a osladíme cukrom. Za stáleho miešania zhruba 3-5 minút povaríme a necháme zhustnúť.
3.
Plátky šunky prekrojíme napoly a ohrejeme ich v syrovej omáčke. Makaróny uvaríme vo vriacej osolenej vode podľa návodu na obale.
4.
Petržlenovú vňať opláchneme, osušíme a nasekáme najemno. Makaróny s omáčkou upravíme na taniere a podávame ozdobené nasekanou petržlenovou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať