FOTORECEPT: Zemiakové placky s mäsom a lečom
3
porcie
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
bravčové mäso
zemiaky
cesnaku
lečo
vegeta
cibuľa
paradajka
kyslá uhorka
olivový olej
mleté čierne korenie
postup
1.
Očistenú cibuľu pokr8jame a popražíme na oleji.
4.
Podlejeme vodou a dusíme do mäkka pridáme vegetu, čierne korenie, soľ, keď máme mäso mäkšie, tak pridáme lečo a povaríme potom trochou vody a múkou zahustíme a pripravené mäso dochutíme.
5.
Pripravíme si cesto na zemiakové placky a upečieme.
Cesto: Zemiaky očistíme a postrúhame pridáme vajce, soľ, vegetu, cesnak, sušenú pažítku, múku a rozmiešame.
6.
Na upečené placky dáme mäso a placku zložíme.
7.
Ozdobíme paradajkou, cviklou, plátkovým syrom, kyslou uhorkou.
Podobné recepty
Od detstva mám blok, keď vidím rascovú polievku s vajíčkom, hovorí šéfkuchár Martin Novák otvorene. Rád má však túto klasiku (rozhovor)
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.