Pridať recept

Pečený bôčik

4
porcie
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
bôčik
2 ks
cibuľa
6 strúčikov
cesnaku
štipiek
soľ
štipiek
mletá rasca

postup

1.
Rúru predhrejeme na 160°C. Bôčik opláchneme a osušíme. Cibuľu a cesnak ošúpeme, cibuľu pokrájame na kocky, polovicu cesnaku vymiešame so soľou, zvyšné strúčiky pokrájame na plátky.
 
2.
Kožu bôčika nakrájame nožom do štvorčekov. Do kože a mäsa votrieme cesnak rozotrený so soľou.
3.
Mäso vložíme do pekáča kožou dolu, posypeme pokrájanou cibuľou, rascou, podlejeme trochou vody a zakryté dáme piecť do rúry. Počas pečenia bôčik podlievame a prelievame výpekom, obraciame.
4.
Ku koncu pečenia bôčik otočíme kožou nahor, odkryjeme a dopečieme, aby bola koža chrumkavá.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Pikantný pečený bôčik
Z českej kuchyne: Pečený bôčik s domácimi knedličkami
Veľmi radi a často sa inšpirujeme u našich západných susedov. Toto jedlo je ako stvorené na chutný, nedeľný...