Pridať recept

Medové srdiečka s vlašskými orechami

ingrediencie

450 g
hladká múka
1 ČL
prášok do pečiva
1 ČL
korenie na sušienky
100 g
vlašské orechy
100 g
med
50 g
trstinový cukor
100 g
HERA maslová
3 ks
vajce

postup

Každý zamilovaný chce na Valentína svoju drahú polovičku prekvapiť. Ukážte svojej láske, že vám na nej skutočne záleží a upečte pre ňu romantické srdiečka voňajúce medom.

1.

Zmiešajte sypké suroviny – múku, prášok do pečiva, cukor a korenie. Vlašské orechy rozmixujte najemno a pridajte ich k sypkým surovinám. Vlašské orechy môžete nahradiť inými orechami. Veľmi chutné budú napríklad lieskové orechy alebo mandle, najlepšie opražené v rúre, čo im dodá výbornú chuť.

 
2.

Zmäknutú rastlinnú tukovú nátierku Hera, med a vajcia pridajte k sypkým surovinám a vypracujte nelepivé cesto.

3.

Vykrajujte srdiečka. Krásnu dekoráciu a darček pripravíte, ak do srdiečka vykrojíte stred a na upečené, vychladnuté srdiečko uviažete mašličku. Alebo naviažte viacero srdiečok na jednu stuhu a darujte svojmu milému srdiečkovú reťaz.

4.

Pečte na 180 °C, asi 8 – 10 minút. Dĺžka pečenia závisí na veľkosti a hrúbke srdiečok.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Linecké tvarohové rezy
Linecké tvarohové rezy: Jednoduché cesto z chladničky a plnka, ktorá sa rozplýva na jazyku! Nemá chybu
Čo dnes upiecť? Vyskúšajte fantastické linecké tvarohové rezy, ktoré sa rozplývajú na jazyku.
10 tipov na jedlé Valentínky pre vašich milovaných
Prekvapte svojich blízkych chutnými maškrtami, ktoré dnes pripravíte s extra dávkou lásky.
Vianočné pečivo
Ihneď si ich uložte! Recepty na VIANOČNÉ PEČIVO na jednom mieste: Linecké koláčiky, medvedie labky, rožteky aj kolieska
Suché čajové pečivo jednoznačne patrí k Vianociam. Zozbierali sme pre vás najnovšie a najchutnejšie vianočné...
TOP
Dlhá história obľúbeného vianočného pečiva: Linecké koláčiky milujeme už 370 rokov
Dlhá história obľúbeného vianočného pečiva: Linecké koláčiky milujeme už 370 rokov
Dalo by sa povedať, že je to asi najobľúbenejšie vianočné pečivo a len málokto by si bez neho vedel...
Drobí sa a je suché? Už nikdy viac! Toto je tajomstvo skúsenej cukárky na dokonalé linecké cesto, je krehké,
Drobí sa a je suché? Už nikdy viac! Toto je tajomstvo skúsenej cukrárky, ako urobiť najlepšie linecké cesto, je krehké, vláčne a perfektne sa s ním pracuje
Krehké, jemné a rozplýva sa na jazyku! Ak chcete mať úžasné linecké koláčiky, dávajte si pozor na tieto...