Zeleninová pena
4
porcie
80
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
250
g
zelená špargľa
1
maslo
250
ml
smotana na šľahanie
250
ml
mlieko
3
želatína
1
hrsť
baby špenát
1
strúčik
cesnaku
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
1
ks
vaječný bielok
postup
1.
Špargľu poriadne umyjeme, osušíme a odstránime drevnaté konce. Hrubší plátok masla rozpustíme v panvici a špargľu na ňom cca 5 minút opekáme. Vyberieme ju na papierovú utierku. Medzitým želatínu namočíme do studenej vody.
2.
Do tej istej panvice nalejeme smotanu na šľahanie, mlieko, pridáme prelisovaný cesnak, soľ a mleté čierne korenie. Povaríme a množstvo zredukujeme na cca 350 ml. Potom pridáme špargľu, necháme ju prejsť varom, zmes odstavíme vmiešame špenát a miešame, kým trošku zmäkne.
3.
Zmes rozmixujeme tyčovým mixérom a prepasírujeme cez jemné sitko. Pridáme vyžmýkanú želatínu a miešame, dokým sa úplne nerozpustí. Opäť zmes prepasírujeme cez sitko a nádobu so zmesou dáme do studenej vody. Keď už je studená, ale ešte stále riedka vmiešame tuhý sneh z bielka.
4.
Penu nalejeme do pohárov alebo necháme v miske a odložíme stuhnúť do chladničky. Môžeme ju podávať ako je vidno na obrázku so šľahačkou a kaviárom alebo len tak samostatne.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.