Karamelová torta
10
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
6
ks
vajce
120
g
krupicový cukor
180
g
hladká múka
1
PL
vlažná voda
1
PL
olej
Karamelový krém:
800
ml
mlieko
2
balíčky
karamelový puding
250
g
syr Mascarpone
8
PL
kryštálový cukor
1
balíček
želatína na stuženie krému Dr.Oetker
Ostatné:
podľa chuti
nasekané orechy
postup
1.
Formu vymastíme a vysypeme múkou. Rúru vyhrejeme na 175°C. Zo žĺtkov a polovičky žĺtkov vyšľaháme žĺtkovú penu, do ktorej vmiešame olej a vodu. Z bielkov a zvyšného cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne vmiešame do žĺtkovej peny. Cesto vylejeme do formy a vložíme do rúry. Pečieme do zlatista.
2.
Z mlieka, pudingových práškov a cukru uvaríme hustý puding. Prikryjeme ho a necháme vychladnúť, aby sa nám na povrchu nevytvorila koža. Do vychladnutého pudingu ručne zamiešame Mascarpone a aj želatínový stužovač.
3.
Upečený korpus rozkrojíme na dva rovnaké pláty. Prvý potrieme polovicou krému, uložíme naň druhý a vrch aj boky torty potrieme zvyšným karamelovým krémom. Tortu odložíme stuhnúť do chladničky a môžeme ju ešte ozdobiť orieškami alebo ľubovoľne podľa fantázie.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.