Pridať recept

Nepečená tvarohová torta s višňami

10
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

70 g
maslo
70 g
biela čokoláda
2 ks
vajce
90 g
práškový cukor
40 g
polohrubá múka

Tvarohový krém:

1 kg
jemný tvaroh
150 g
práškový cukor
250 ml
smotana na šľahanie
1 KL
vanilkový extrakt
1 balíček
želatínový stužovač krému Dr.Oetker

Želatína:

700 ml
višňový kompót
1 balíček
červené tortové želé
2 PL
kryštálový cukor

postup

1.
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. Maslo s cukrom vyšľaháme do peny, postupne po jednom vmiešame vajíčka, múku a nakoniec vychladnutú čokoládu. Cesto vylejeme do tortovej formy a korpus pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 20 minút. Upečený ho necháme vychladnúť. Z vychladnutého korpusu odstránime papier na pečenie a vrátime ho naspäť.
 
2.
V miske zmiešame tvaroh, vyšľahanú smotanu, práškový cukor a vanilkový extrakt. Do krému vmiešame želatínový stužovač krému a navrstvíme ho na pripravený korpus. Tortu uložíme do chladničky, aby krém trošku stuhol.
3.
Na krém navrstvíme scedené višne. Z kompótovej šťavy odmeriame 250 ml, zmiešame ich s cukrom a želatínou a podľa návodu na obale uvaríme želatínu, ktorou potom zalejeme višne. Tortu skladujeme v chladničke.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať