Gaštanová torta
10
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
vajce
4
PL
kryštálový cukor
4
PL
polohrubá múka
2
PL
kakao
1
štipka
soľ
Plnka:
250
g
gaštanové pyré
400
ml
smotana na šľahanie
1
PL
želatína
1
PL
rum
100
ml
mlieko
Na ozdobu:
300
ml
smotana na šľahanie
1
hrnček
mleté vlašské orechy
postup
1.
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, postupne primiešame sypkú zmes múky, soli a kakaa. Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti, vylejeme ho do foriem vystlaných papierom na pečenie. Korpusy pečieme v rúre vyhriatej na 190°C cca 15 minút.
2.
V studenom mlieku rozmiešame želatínu, necháme ju napučať a potom ju zohrejeme. Gaštanové pyré dochutíme rumom a práškovým cukrom. Smotanu vyšľaháme a dve lyžice pridáme do gaštanovej plnky. Potom jemne vmiešame zvyšnú šľahačku a opäť odoberieme dve lyžice tejto zmesi a vmiešame ju do želatíny. Túto želatínovú zmes za stáleho miešania pridávame do hotovej gaštanovej plnky.
3.
Korpus potrieme gaštanovou plnkou, uložíme naň druhý korpus a vrch celej torty potrieme vyšľahanou šľahačkou. Boky torty posypeme mletými orechmi a tortu vložíme stuhnúť do chladničky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.