Torta s Milka krémom
10
porcií
95
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
5
ks
vaječný bielok
120
g
kryštálový cukor
80
g
mleté lieskové orechy
2
PL
polohrubá múka
1
štipka
soľ
1/2
balíček
kypriaci prášok do pečiva
Krém:
1
liter
mlieko
3
balíčky
vanilkový puding
15
ks
žĺtok
3
PL
škrob Gustin
200
g
práškový cukor
250
g
maslo
100
g
biela čokoláda Milka
100
g
mliečna čokoláda Milka s orieškami
Ostatné:
podľa chuti
marshmallow, karamel, oriešky, čokoláda na ozdobu
postup
1.
Bielky šľaháme so štipkou soli, až kým nezačnú belieť. Pridáme cukor a šľaháme, kým pena nie je pekná lesklá a tuhá. Mleté orechy zmiešame s múkou a kypriacim práškom. Túto sypkú zmes jemne zamiešame ručne do bielkov. Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie. Cesto vylejeme do formy a pri teplote 180°C pečieme 20 minút.
2.
Upečený korpus necháme vychladnúť vo forme, keď korpus vychladne odstránime z neho papier. Rozkrojíme ho na dva rovnaké pláty.
3.
Bielu čokoládu a aj tmavú s orieškami rozpustíme vo vodnom kúpeli veľmi opatrne každú zvlášť. Z mlieka, pudingových práškov, škrobu a žĺtkov uvaríme hustú kašu. Necháme ju vychladnúť a medzitým si vyšľaháme maslo s cukrom. Opatrne k maslovej pene vmiešame vychladnutú kašu a našľaháme krém.
4.
Krému si odložíme 5 lyžíc a zvyšok rozdelíme na dve polovice a do každej vmiešame inú čokoládu. Prvý natrieme bielym krémom, priložíme druhý korpus a ten natrieme tmavým krémom. Celú tortu potrieme zvyšným krémom a tortu odložíme stuhnúť do chladničky.
5.
Keď je torta stuhnutá, môžeme zdobiť okraje mletými orieškami alebo vrch celými, čokoládou, karamelom, cukríkmi a podobne. Zdobenie je už na každého fantázii.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.