Pridať recept

Torta s Milka krémom

10
porcií
95
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

5 ks
vaječný bielok
120 g
kryštálový cukor
80 g
mleté lieskové orechy
2 PL
polohrubá múka
1 štipka
soľ
1/2 balíček
kypriaci prášok do pečiva

Krém:

1 liter
mlieko
3 balíčky
vanilkový puding
15 ks
žĺtok
3 PL
škrob Gustin
200 g
práškový cukor
250 g
maslo
100 g
biela čokoláda Milka
100 g
mliečna čokoláda Milka s orieškami

Ostatné:

podľa chuti
marshmallow, karamel, oriešky, čokoláda na ozdobu

postup

1.
Bielky šľaháme so štipkou soli, až kým nezačnú belieť. Pridáme cukor a šľaháme, kým pena nie je pekná lesklá a tuhá. Mleté orechy zmiešame s múkou a kypriacim práškom. Túto sypkú zmes jemne zamiešame ručne do bielkov. Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie. Cesto vylejeme do formy a pri teplote 180°C pečieme 20 minút.
 
2.
Upečený korpus necháme vychladnúť vo forme, keď korpus vychladne odstránime z neho papier. Rozkrojíme ho na dva rovnaké pláty.
3.
Bielu čokoládu a aj tmavú s orieškami rozpustíme vo vodnom kúpeli veľmi opatrne každú zvlášť. Z mlieka, pudingových práškov, škrobu a žĺtkov uvaríme hustú kašu. Necháme ju vychladnúť a medzitým si vyšľaháme maslo s cukrom. Opatrne k maslovej pene vmiešame vychladnutú kašu a našľaháme krém.
4.
Krému si odložíme 5 lyžíc a zvyšok rozdelíme na dve polovice a do každej vmiešame inú čokoládu. Prvý natrieme bielym krémom, priložíme druhý korpus a ten natrieme tmavým krémom. Celú tortu potrieme zvyšným krémom a tortu odložíme stuhnúť do chladničky.
5.
Keď je torta stuhnutá, môžeme zdobiť okraje mletými orieškami alebo vrch celými, čokoládou, karamelom, cukríkmi a podobne. Zdobenie je už na každého fantázii.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať