Pridať recept

Broskyňový koláč so snehom

12
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
vaječný žĺtok
360 g
polohrubá múka
150 g
maslo
130 g
práškový cukor
1 KL
vanilkový extrakt
1/2 KL
citrónová kôra
200 ml
mlieko
2 KL
kypriaci prášok do pečiva
800 ml
marhuľový kompót

Sneh:

3 ks
vaječný bielok
90 g
kryštálový cukor
50 g
strúhaný kokos
1 štipka
soľ

postup

1.
Maslo vyšľaháme s cukrom do peny, po jednom vmiešame žĺtka, vanilkový extrakt a postupne prilievame mlieko. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a citrónovou kôrou. Cesto vylejeme na plech vymastený maslom a vysypaný múkou. Na vrch uložíme scedené ovocie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 20 minút.
 
2.
Bielka vyšľaháme so štipkou soli a postupne pridávame cukor. Vyšľaháme tuhý a lesklý sneh, do ktorého už len ručne vmiešame kokos. Sneh navrstvíme všelijako na predpečený koláč.
3.
Vrátime ho naspäť do rúry, teplotu znížime na 150°C a koláč pečieme ešte 10 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať