Pridať recept

Pikantná sekaná

6
porcií
100
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

8 ks
suchý rožok
750 ml
mlieko
1,5 kg
mleté bravčové mäso
10 ks
vajce
8 strúčikov
cesnaku
2 KL
majorán
1/4 KL
čili korenie
2 PL
strúhanka
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie, vegeta
trochu
masť na vymastenie a strúhanku na vysypanie formy

postup

1.
Rožky nakrájame na malé kocky, zalejeme ich horúcim mliekom a necháme ich napučať. Primiešame mleté mäso, vajíčka, prelisovaný cesnak, majorán, čili, soľ, vegetu a čerstvo pomleté korenie. Zmes vymiešame a podľa potreby zahustíme strúhankou, aby bola zmes hustejšia.
 
2.
Formu vymastíme masťou, vysypeme strúhankou a naplníme zmesou. Formu vložíme do plechu, ktorý do polovice naplníme horúcou vodou. Prikryjeme ju alobalom a v rúre vyhriatej na 200°C pečieme sekanú cca hodinu.
3.
Potom ju odkryjeme a ešte zapečieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Holandská sekaná
Holandská sekaná, to je pochúťka, ktorá tromfne aj milované fašírky! Stačí jedna surovina a najlepší obed máte na stole, moja rodina ju miluje
Nedeľný obed máme spojený s tými najlepšími receptami, medzi ktoré jednoznačne patrí aj poctivá domáca...