Pridať recept

FOTORECEPT: Gazdovský zapekaný karfiol

Fotorecept: Gazdovský zapekaný karfiol
Zdroj: ivet_hrabovska

ingrediencie

1 kg
karfiol
2 ks
zemiak
1 ks
cibuľa
1 ks
mrkva
5 strúčikov
cesnaku
1 ks
čili paprička
1 ks
klobása
1 dl
voda
5 ks
vajce
2 KL
mletá červená paprika
2 ks
mozzarella guľky
2 KL
soľ

postup

1.
Karfiol natrháme na ružičky.
Fotorecept: Gazdovský zapekaný karfiol
Fotorecept: Gazdovský zapekaný karfiol
Zdroj: ivet_hrabovska
 
2.
Zeleninu očistíme a nakrájame na drobno. Dáme do misy.
Fotorecept: Gazdovský zapekaný karfiol
Fotorecept: Gazdovský zapekaný karfiol
Zdroj: ivet_hrabovska
3.
Osolíme a okoreníme paprikou. Poriadne premiešame.
Fotorecept: Gazdovský zapekaný karfiol
Fotorecept: Gazdovský zapekaný karfiol
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Gazdovský zapekaný karfiol
Fotorecept: Gazdovský zapekaný karfiol
Zdroj: ivet_hrabovska
4.
Polovicu zeleniny presunieme do zapekacej misy a na vrch poukladáme nakrájanú klobásku.
Fotorecept: Gazdovský zapekaný karfiol
Fotorecept: Gazdovský zapekaný karfiol
Zdroj: ivet_hrabovska
5.
Zakryjeme druhou polovicou zeleniny.
Fotorecept: Gazdovský zapekaný karfiol
Fotorecept: Gazdovský zapekaný karfiol
Zdroj: ivet_hrabovska
6.
Podlejeme vodou (cca 1dl) a pečieme zakryté v rúre vyhriatej na 250 stupňov, 30 minút.
Fotorecept: Gazdovský zapekaný karfiol
Fotorecept: Gazdovský zapekaný karfiol
Zdroj: ivet_hrabovska
7.
Vajcia zmiešame s 1 dl vody, 1 KL mletej červenej papriky a 1 KL soli.
Fotorecept: Gazdovský zapekaný karfiol
Fotorecept: Gazdovský zapekaný karfiol
Zdroj: ivet_hrabovska
8.
Po 30 minútach pečenia vylejeme vajcia na zapečenú zeleninu a poukladáme plátky mozzarelly.
Fotorecept: Gazdovský zapekaný karfiol
Fotorecept: Gazdovský zapekaný karfiol
Zdroj: ivet_hrabovska
9.
Pečieme pri tej istej teplote 10 minút (ale už neprikrývame). Dobrú chuť!
Fotorecept: Gazdovský zapekaný karfiol
Fotorecept: Gazdovský zapekaný karfiol
Zdroj: ivet_hrabovska
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
miro.masar
6.12.2017 13:58 | |
+12 -4
No super, dal som trocha viac zeleniny, pikantnosť mi spravila klobása. Výborná mňamka
Podobné články
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
TOP
Recepty z karfiolu
17 fantastických receptov z karfiolu: Ak pridáte túto surovinu, už nikdy nezožltne! Poznáme trik, vďaka ktorému zostane krásne biely a svieži!
Kúpili ste karfiol a hľadáte inšpiráciu, čo z neho pripraviť? Máme pre vás výborné recepty a perfektný...
Chrumkavý karfiol: Tento rýchly karfiol z rúry budete chcieť vyskúšať
Máte radi vyprážaný karfiol? Tento obaľovaný karfiol z rúry s chutnou medovou marinádou budete milovať
Ďalší výborný karfiolový recept, ktorý si celkom určite odložíte medzi vaše obľúbené.
Karfiolový koláč
Odkedy poznám tieto recepty, už nevyprážam! Beriem karfiol a tieto pochúťky robím v lete aj v zime, večera pre celú rodinu vyriešená!
Karfiol je perfektná surovina, ktorá je dostupná v lete aj v zime. Ak vás omrzeli tradičné jedlá, vyskúšajte...
Beriem kyslú smotanu, vajce, múku a karfiol už inak nerobím! Najlepšie cestíčko a perfektná večera bez
Beriem kyslú smotanu, vajce, cesnak a karfiol už inak nerobím! Najlepšie cestíčko a perfektná večera bez vyprážania je na stole!
Perfektné cestíčko, ktoré si zamilujete! Odkedy mám tento recept, klasický trojobal už vôbec nerobím.