Pridať recept

Rumové perníčky

40
porcií
52
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
hladká múka
160 g
práškový cukor
1 KL
sóda bikarbóna
1 balíček
kypriaci prášok do perníka
1 KL
perníkové korenie
10 g
kakao
2 ks
vajce
120 g
med
2 KL
citrónová kôra
60 g
maslo
trochu
rum na máčanie
trochu
práškový cukor na obaľovanie

postup

1.
Všetky suroviny v izbovej teplote zmiešame a vypracujeme hladké cesto. Z cesta urobíme valček, zabalíme ho do fólie a odložíme aspoň na hodinu do chladničky. Najlepšie však bude na celú noc.
 
2.
Z cesta vyvaľkáme plát s hrúbkou 1 cm a vykrajujeme kolieska s priemerom 4 cm. Ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 12 minút.
3.
Upečené ich necháme vychladnúť len tak, aby sme s nimi mohli ďalej pracovať. Namočíme ich v rume a obalíme a v práškovom cukre.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať