Pridať recept

Cibuľačka ako lusk

5
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 ks
veľka cibuľa
3 strúčiky
cesnaku
1 PL
bravčová masť alebo olej
1 PL
hladká múka
2,5 dl
biele víno
1 kocka
hovädzí bujón
štipiek
soľ
trochu
čierne mleté korenie
trochu
biele mleté korenie
1 ks
bobkový list
2 štipky
tymian
podľa chuti
drvená rasca

postup

Polievka je ako stvorená pre ozvláštnenie chutí každodennej kuchyne :)

1.

Očistenú cibuľu nakrájame na koliečka,očistené strúčiky cesnaku prelisujeme a necháme speniť na masti/oleji, ale len chvíľočku. Pomiešame, prikryjeme pokrievkou a necháme na maličkom ohni asi 10-15 min, veľmi opatrne aby sa nepripálili, občas premiešame.

 
2.

Poprášime hladkou múkou, premiešame, necháme 1-2 min prikryté. Opäť pozor na pripálenie.

3.

Prelejeme bielym vínom,premiešame,chvíľku necháme odpariť alkohol. Pridáme tymián, trošičku soli, čierne a biele korenie,drvenú rascu,hovädzí bujón, bobkový list, premiešame a necháme prikryté prebublať 10-15 min.

4.

Dolejeme vývarom alebo vodou, premiešame. Prikryjeme pokrievkou a necháme variť, polievočka by mala chytiť jemno hnedastú farbu. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dukla101838
9.3.2016 23:27 | |
+5 -5
s priateľkou sme tento recept už skúšali, fakt chutné.. dali sme však o cibuľku viac a prvýkrát sme skúsili hovädzí bujón od podravky, môžem len odporučiť, obed mal úspech :)))