Pridať recept

Losos s brusnicovou omáčkou

4
porcie
55
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4
filety z lososa
100 g
maslo
1 ks
citrón
1 KL
korenie na ryby
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie

Omáčka:

350 g
čerstvé brusnice
200 g
cukor
250 ml
voda

postup

1.
Filety umyjeme, osušíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, posypeme soľou a necháme odstáť. V panvici rozpustíme polovicu masla a filety prudko opečieme z oboch strán. Preložíme ich do vymastenej zapekacej misy, posypeme ich korenín na ryby, na vrch dáme plátky masla a vložíme do rúry. Pri teplote 180°C pečieme cca 10 minút.
 
2.
V hlbšej panvici dáme variť vodu a rozpustíme v nej cukor. Keď ju privedieme k varu, vsypeme brusnice a opäť omáčku privedieme k varu. Teplotu znížime a na miernom ohni varíme asi 10 minút. Omáčku rozmixujeme ponorným mixérom a prepasírujeme cez sitko.
3.
Upečeného lososa podávame s brusnicovou omáčkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať