Malinová torta so snehom
10
porcií
97
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
100
g
maslo
1
štipka
soľ
170
g
polohrubá múka
1
PL
smotana alebo mlieko
2
ks
vaječný žĺtok
Orechová vrstva:
300
g
mleté orechy
100
g
práškový cukor
50
ml
mlieko
Malinová vrstva:
4
ks
vaječný bielok
1
štipka
soľ
200
g
kryštálový cukor
400
g
maliny
postup
1.
Všetky suroviny na cesto spracujeme veľmi rýchlo, aby sa nezačalo topiť maslo. Cesto zabalíme do fólie a odložíme ho na 30 minút do chladničky. Formu na pečenie vyložíme papierom na pečenie tak, aby sme zakryli aj spodok aj boky formy.
2.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a pomocou valčeka ho prenesieme do formy. Mlieko ohrejeme, zmiešame s cukrom a orechmi. Túto orechovú plnku navrstvíme na cesto. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 17 minút.
3.
Bielka vyšľaháme so štipkou soli a po lyžiciach pridávame cukor. Mala by nám vzniknúť tuhá a lesklá pena. Na orechový korpus navrstvíme maliny a zakryjeme ich snehom. Koláč vložíme opäť do rúry a pečieme ešte 20 minút ale už len pri teplote 150°C.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.