Pridať recept

Pšenovo-fazuľové rizoto na kari

3
porcie
35
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
pšeno
750 ml
voda
1 KL
soľ
200 g
fazuľa farebná
7 dl
lečo
1 KL
kari
1/2 KL
koriander mletý
1/2 KL
soľ
1/2 KL
čierne mleté korenie
2 dl
vývar
2 hrste
poľníček

postup

1.
Pšeno prepláchneme vriacou vodou a vysypeme do hrnca. Zalejeme ho vodou, osolíme, prikryjeme a privedieme k varu. Potom teplotu znížíme a na miernom plameni varíme cca 15 minút, pokým sa všetka voda neodparí.
 
2.
Fazuľku uvaríme do mäkka, ktorú potom primiešame k uvarenému pšenu. Ochutíme kari, koriandrom, soľou a čiernym mletým korením. Ku zmesi prilejeme lečo (šťavu z neho vylejeme), zalejeme všetko vývarom a podusíme ešte cca 10 minút.
3.
Nakoniec pridáme k rizotu nasekaný polníček. Podávame ako ľahký obed alebo večeru. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Zabudnutá obilnina: Je ľahko stráviteľná a plná vitamínov. Škoda, že ju jeme tak málo! Podporuje trávenie,
Zabudnutá obilnina: Je ľahko stráviteľná a plná vitamínov. Škoda, že ju jeme tak málo! Podporuje trávenie, zdravé srdce a chutí výborne
Je lacná, dostupná a veľmi chutná. Spoznajte všetky výhody tejto úžasne plodiny a vyskúšajte skvelé recepty!