Wellington
6
porcií
100
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
PL
maslo
1
PL
olej
2
ks
šalotka
200
g
šampiňóny
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
1
KL
tymian
Zostavenie:
600
g
bravčová panenka
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
2
PL
horčica
1
balíček
lístkové cesto
200
g
schwarzwaldská šunka
200
g
paštéta
1
ks
vajce na potretie
postup
1.
V panvici rozpustíme maslo, olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú šalotku. Šampiňóny očistíme, rozmixujeme a pridáme do panvice. Dochutíme ich soľou, korením a tymianom. Na miernom ohni zmes dusíme, až kým sa neodparí všetka voda. Hotovú zmes necháme vychladnúť.
2.
Mäso dochutíme soľou, korením a necháme ho zatiahnuť na panvici s olivovým olejom zo všetkých strán. Odložíme ho nabok a potrieme horčicou.
3.
Potravinársku fóliu uložíme na kuchynskú dosku a rozložíme na ňu plátky šunky. Hubovú zmes rozmiešame s paštétou a túto zmes natrieme na šunku. Na to uložíme mäso. Pomocou fólie mäso zvinieme a odložíme na 15 minút do chladničky.
4.
Lístkové cesto rozvaľkáme, položíme naň mäsový balíček, cesto zvinieme a okraje poriadne uzavrieme. Uložíme ho na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto potrieme vajíčkom a vložíme ho na chvíľu do chladničky.
5.
Pečieme v rúre vyhriatej na 220°C cca 10 minút, potom teplotu znížime na 200°C a pečieme ešte 30-40 minút. Záleží to na veľkosti mäsa.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.