Škoricovo-mandľový koláčik
10
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1,5
KL
mletá škorica
1/2
KL
mleté klinčeky
1/4
KL
mletý muškátový oriešok
1/4
KL
mletý zázvor
Cesto:
250
g
hladká múka
1
KL
kypriaci prášok do pečiva
150
g
hnedý cukor
1
štipka
soľ
175
g
maslo
Plnka:
125
g
lúpané mandle
125
g
kryštálový cukor
1
ks
vajce
1
KL
citrónová kôra
Ostatné:
1
ks
vajce na potretie
1
hrsť
mandľové lupienky
postup
1.
V miske si zmiešame všetky koreniny, ktoré použijeme pri ceste. Všetky suroviny na cesto dáme do misky a spracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do fólie a odložíme na dve hodiny do chladničky.
2.
Medzitým si pripravíme mandľovú plnku. Mandle rozmixujeme, premiešame s cukrom, vajíčkom a citrónovou kôrou. Mixér by mal urobiť z plnky mandľovú pastu.
3.
Formu s rozmermi 21x21 cm vymastíme maslom. Cesto vyberieme z chladničky, rozdelíme na dve rovnaké časti a rozvaľkáme ich na veľkosť formy.
4.
Prvý plát cesta dáme do formy, potrieme ho vajíčkom a mandľovou plnkou. Tú taktiež potrieme vajíčkom a na ňu uložíme druhú časť cesta. Tú opäť potrieme vajíčkom, posypeme mandľovými lupienkami a koláč pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 40 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.