Pridať recept

Macarons

30
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
mandľová múka
200 g
práškový cukor
200 g
kryštálový cukor
50 g
voda
150 g
vaječný bielok

Krém:

100 g
kvalitná horká čokoláda
50 ml
smotana na šľahanie

postup

1.
Mandľovú múku spolu s práškovým cukrom rozmixujeme. Vodu s kryštálovým cukrom dáme variť. Polovičnú časť bielkov medzitým začneme šľahať, keď sa cukor vo vode rozpustí, zvýšime otázky a bielky vyšľaháme dotuha. Akonáhle dosiahne cukrový sirup 118°C, otáčky znížime a pomaly ho prilejeme k snehu. Potom ich opäť zvýšime a tentokrát vyšľaháme už tuhý a lesklý sneh.
 
2.
Mandľovú zmes zmiešame so zvyšnými bielkami. Vyšľahaný sneh pridáme do misky s mandľovou zmesou a opatrne všetko zmiešame. Hmotou naplníme cukrárenské vrecko so širokou špičkou a na plech vystlaný papierom na pečenie striekame macarons.
3.
Buchneme s nimi aspoň dvakrát o stôl a necháme ich hodinu zaschnúť. Pečieme v rúre vyhriatej na 160°C s horúcim vzduchom cca 15 minút.
4.
Medzitým si zohrejeme smotanu pod bod varu, zalejeme ňou rozlámanú čokoládu a vymiešame hladkú čokoládovú zmes. Necháme ju vychladnúť a odložíme stuhnúť do chladničky.
5.
Hotové macarons spájame stuhnutým čokoládovým krémom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať