Pridať recept

Kuracie rizoto s hubami a polníčkom

3
porcie
35
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 KL
kokosový olej
1 ks
cibuľa
2 hrste
sušené huby
2 ks
mrkva
300 g
ryža
500 ml
vývar kurací
300 g
uvarené kuracie mäso
1 KL
soľ
1/2 KL
čierne mleté korenie
2 dl
víno biele
2 PL
maslo
1 hrsť
polníček na ozdobu

postup

1.
Cibuľu nakrájame nadrobno a na kokosovom oleji ju osmažíme dohneda. Vopred namočené sušené huby nakrájame na menšie kusy a pridáme k cibuli, rovnako aj mrkvu nakrájanú na kocky.
 
2.
Ryžu prepláchneme a pridáme k osmaženej zelenine. Všetko osolíme, pridáme čierne mleté korenie a natrhané uvarené kuracie mäso. Zalejeme zmes polovicou vývaru, prikryjeme a na miernom plameni pomaly varíme. Priebežne dolievame vývarom, aby bola ryža celkom mäkká.
3.
Nakoniec prilejeme do uvareného rizota víno a necháme ešte trochu povariť. Zjemníme rizoto maslom, primiešame nakrájaný polníček a podávame. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať