Pridať recept

Jahodové macarons s ricottou

18
porcií
78
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

138 g
mandľová múka
125 g
práškový cukor
105 g
vaječný bielok
105 g
krupicový cukor
trochu
ružové potravinárske farbivo

Krém:

250 g
ricotta
2 PL
kyslá smotana
2 PL
práškový cukor
trochu
jahody

postup

1.
Mleté mandle zmiešame s práškovým cukrom, poriadne ich rozmixujeme na prach a preosejeme cez sitko. Bielky s krupicovým cukrom spolu vyšľaháme, pridáme pár kvapiek farbiva a nakoniec mandľovú zmes. Tú zamiešame už len ručne stierkou. Cesto musí byť hladké, jemné a nie moc roztekajúce sa.
 
2.
Cestom naplníme cukrárenské vrecko s hladkou špičkou a potom už len plech s papierom na pečenie, na ktorý sme si nakreslili kolieska. Tie naplníme cestom, plechom párkrát buchneme o kuchynskú dosku alebo zem a macarons necháme aspoň 30 minút zaschnúť.
3.
Medzitým si vyhrejeme rúru na 150°C a pečieme cca 18 minút. Upečené macarons necháme na plechu vychladnúť.
4.
Spojíme ich krémom, do ktorého ukryjeme kúsok jahody.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP
Modeling pred rokmi zavesila na klinec a dala sa na cukrárčinu: Aj bez fondánu sa dá urobiť krásna torta,
Modeling pred rokmi zavesila na klinec a dala sa na cukrárčinu: Aj bez fondánu sa dá urobiť krásna torta, hovorí Lucia Gažová z Lulus Bakery
Patrí medzi priekopníčky v pečení makrónok. Kým však Lucia Gažová priviedla svoj recept k dokonalosti,...
Makrónky
Chystáte sa robiť makrónky? S týmito radami a tipmi určite vyjdú dokonale
Existuje niekoľko zákuskov, podľa ktorých viete určiť, či je niekto skutočne zručný cukrár. Medzi ne patria...
Čerstvé syry
Čerstvé syry vždy jemné a svieže: Takto ich najlepšie využijete v jarnej kuchyni
Čerstvé syry majú krémovú mäkkú, hrudkovú alebo polotvrdú konzistenciu. Využívajú sa pri varení...
Ricotta Cheese
Taliansky jemný krémový syr - Ricotta!
Ricottu radíme medzi krémové syry, ktoré sa vyrábajú z tepelne ošetrenej sladkej syrovátky. Konzistenciou...
Row of macaroons on black
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Sú farebné, malé, z vonku chrumkavé, vo vnútri mäkké ako obláčik a spojené lahodným krémom. Hovorí sa,...
Tvaroh
Vyrobte si doma poctivý tvaroh, čerstvý syr či ricottu: Je to jednoduché!
Nie každý má možnosť dostať sa ku kvalitným domácim mliečnym výrobkom. Našťastie pomocou jednoduchých...