Pridať recept

Cestoviny s brokolicou, pestom a píniovými orieškami

Cestoviny s brokolicou, pestom a píniovými orieškami
Zdroj: Shutterstock

ingrediencie

1 ks
brokolica
500 g
cestoviny
4 PL
pesto
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
trochu
olivový olej
trochu
píninové oriešky

postup

1.
Brokolicu očistíme, rozdelíme na ružičky a uvaríme v osolenej vode domäkka. Vo vedľajšom hrnci medzitým uvaríme tak isto cestoviny. Brokolicu aj cestoviny prelejeme studenou vodou a scedíme.
 
2.
Do väčšieho hrnca dáme trošku olivového oleja, brokolicu, cestoviny a pesto. Všetko spolu premiešame, môžeme pridať aj trošku vody z cestovín, aby neboli tak suché. Cestoviny dochutíme soľou, korením a posypeme píniovými orieškami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Bazalkové pesto
Máte radi pesto? Teraz si ho môžete pripraviť vo veľkom! Overený TRIK, ako ho udržať dlhšie čerstvé
Aromatickú omáčku rozmixujete rýchlo a jednoducho len z niekoľkých surovín. Ale čo ak ste si zelenej delikatesy...
Špagety s pestom z medvedieho cesnaku
Pesto: Aké typy pesta poznáme, ako si ho správne pripraviť a uskladniť
Práve vyrobené domáce pesto z čerstvých surovín je čosi, čomu neodolá žiaden milovník cestovín. Použiť sa...
Varenie cestovín
Nerobíte ich aj vy? Toto je 5 najčastejších chýb, ktoré pri varení cestovín robí každý!
Každý miluje cestoviny. Ich veľkou výhodou je, že sú hotové za pár minút a ich príprava je celkom...
Aké vína podávať k cestovinám?
Viete, ako na to? Šéfkuchári radia, aké vína sa hodia k týmto cestovinovým klasikám
Či už ploché, točené alebo vrúbkované, cestoviny vám v akejkoľvek podobe zabezpečia vynikajúci kulinársky...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia...
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...