Domáce cestoviny - Tagliatelle
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
280
g
hladká múka
3
ks
vajce
1
PL
olivový olej
trochu
voda
postup
1.
Múku vysypeme na kuchynskú dosku, urobíme do nej jamku, do nej rozbijeme vajíčka a pridáme lyžicu oleja. Postupne vypracujeme rukami hladké cesto, ak je moc suché, pridáme trošku vody. Vypracované cesto zabalíme do fólie a odložíme aspoň na 30 minút do chladničky.
2.
Potom cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme ho na tenký plát buď valčekom alebo pomocou strojčeka na cestoviny. Rozvaľkané cesto posypeme múkou, aby sa nám nelepilo, zrolujeme ho a nakrájame na tenké pásiky.
3.
Cestoviny môžeme nechať zaschnúť alebo ich ihneď pripraviť.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.