Slané bryndzové pečivo
46
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
350
g
hladká múka
100
g
bryndza
100
g
maslo
1
KL
kypriaci prášok do pečiva
1
ks
soľ
1
ks
vajce
2
PL
mlieko
1
ks
vajce na potretie
podľa chuti
soľ, sezam, mak na posypanie
postup
1.
Zo všetkých surovín vymiesime tuhšie ale hladké cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske. Môžeme z neho povykrajovať rôzne tvary, alebo ho nakrájať na tyčinky, ktoré takto do srdiečok ohneme. Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
2.
Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme podľa chuti sezamom, makom alebo hrubozrnnou soľou a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C cca 8 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.