Oškvarkový kváskový chlieb
nízka
náročnosť
ingrediencie
80
g
ražný kvások (40 g celozrnná ražná múka 40 g voda, 1 čl kvásku)
290
g
pšeničná chlebová múka
100
g
celoznná hladká pšeničná múky
70
g
celozrnná ražná múka
30
g
mleté škvarky
7
g
soľ
2
PL
ľanové semienka
285
g
vody
postup
1.
Zamiešať kvások a nechať 12 hodín stáť
2.
Zmiešať múku, vodu, škvarky, semienka a pripravený kvások a zamiesiť cesto. Pridať soľ a znovu zamiesiť. Nechať 2 hodiny odpočívať, počas tohto času aspoň raz cesto preložiť.
3.
Stočiť chlieb do ošatky a nechať odpočívať 2 až 2,5 hodiny.
4.
Nahriať trúbu s plechom na 250 stupňov. Vykysnutý chlieb dať rovno na horúci plech a postriekať vodou. Piecť 10 minút.
5.
Znížiť teplotu na 200 stupňov a piecť dalších 20 až 30 minút, kým chlieb zospodu na poklep neznie duto.
6.
Nechať aspoň dve hodiny chladnúť na mriežke.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.