Ľahká čokoládová pena
4
porcie
20
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
kvalitná horká čokoláda
1
maslo
3
ks
vajce
50
g
krupicový cukor
100
ml
smotana na šľahanie
postup
1.
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu s maslom, necháme ju mierne vychladnúť, primiešame cukor a žĺtky.
2.
Do už vychladnutej zmesi vmiešame tuhý sneh z bielkov a až úplne nakoniec tuhú šľahačku. Čokoládovú penu rozdelíme do misiek alebo pohárov a uložíme ju stuhnúť cez noc do chladničky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.