Pridať recept

Kuracie kari s ananásom

4
porcie
55
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
kuracie prsia
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
trochu
olej
1 ks
pór
1 ks
cibuľa
1 ks
paprika
1 konzerva
ananás
podľa chuti
vývar
1 téglik
kyslá smotana
1 KL
kari korenie
trochu
hladká múka

postup

1.
Kuracie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na rezančeky. Dochutíme ho soľou, korením, pokvapkáme olejom a necháme chvíľu odstáť. Medzitým si na menšie kúsky nakrájame zeleninu.
 
2.
Vo woku si rozpálime trošku oleja, najskôr pridáme cibuľu a papriku. Potom pridáme pór a keď zelenina trošku zmäkne, vmiešame kuracie mäso. Opečieme ho sprudka zo všetkých strán, zalejeme vývarom, pridáme ananás aj s troškou šťavy a na miernom ohni varíme domäkka.
3.
V smotane rozmiešame lyžicu hladkej múky, kari korenie a mäso touto zmesou zahustíme. Chvíľu ju povaríme a môžeme servírovať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať