Pridať recept

Špaldový chlieb

ingrediencie

500 g
špaldohá múka, chlebová
370 g
letná voda
1 KL
soľ
ks
rasca
20 g
droždie
1 KL
cukor
ks
semiečka (ľanové, slnečnicové, tekvicové ... )

postup

Nie je nad domáci chlebík. Ponúkam zdravú-špaldovú verziu, ktorá nikdy neomrzí

1.
Ako prvé si pripravíme kvások. V letnej vode vymiešame droždie a cukor. Necháme odpočívať cca 15 minút.
 
2.
Zmiešame múku, soľ, semiačka (ja som použila iba rascu) a pridáme kvások. Vymiesime lepkavé cesto. Do vymastenej a pomúčenej nádoby, dáme cesto a necháme ho kysnúť približne 30 minút.
3.
Vyhrejeme rúru na 190 stupňov. Chlieb pečieme 45 minút. Ak začne zvrchu prihárať, prikryjeme ho alobalom. Potom chlieb vyklopíme a dáme ho ešte zapiecť do rúry na 15 minút, aby nám vznikla chrumkavá kôrka.
4.
Po upečení chlieb zabalíme do mokrej utierky na 15 minút. Chlieb skladujeme v uzavretej nádobe, aby nevyschol.
5.
Tu je fotka už spolu s vajíčkovou pomazánkou :) Chlebík mal aj po pár dňoch zvrchu chrumkavú kôrku, a zvnútra bol mäkkučký a vláčny. Dobrú chuť!
Špaldový chlieb
Špaldový chlieb
Zdroj: radka.l
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
nikus173
30.4.2020 13:21 | |
+3 -4
Prave som.ho dopiekla vyzera byt super🥖😉
Anonymný nick
6.9.2016 17:35 | |
+40 -6
Začala som sa zdravšie stravovať a objavila som tento recept. Zachutil mi a odvtedy si ho pravidelne pečiem. Môžem len odporučiť ďalej.
Podobné články
Domáci chlieb
Už ho nikdy nevyhadzujte! TRIK, ktorý vám ušetrí peniaze, pečivo opäť ako čerstvé a rozdiel nepoznáte. Toto je to, čo musíte urobiť aj vy
Zostalo vám po víkende veľa pečiva? Určite ho nevyhadzujte! Vyskúšali sme najznámejšie metódy, ako mu opäť...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...
Chlieb
Nenechávajte chlieb v chladničke! V týchto nádobách zostane čerstvý oveľa dlhšie
Jednou z najčastejších chýb je uchovávanie chleba v chladničke. To len zdanlivo predlžuje jeho čerstvosť...