Pridať recept

Chrumkavé taštičky plnené mäsom

Chrumkavé taštičky plnené mäsom
Zdroj: Hellmanns_tatarska_omacka
4
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

16
tenké cesto na jarné závitky
1 PL
olej na vyprážanie
2 PL
voda
2 PL
múka
4 PL
tatárska omáčka Hellmann‘s
1 zväzok
sekaná pažítka

mäsová plnka

250 g
mleté bravčové mäso
50 g
slaniny
1 ks
cibuľa
1 štipka
soľ
1 štipka
korenie
3 PL
voda
2 ks
vajcia

postup

Chutný snack, ktorý spestrí každú rodinnú párty.

1.
Mäso, slaninu a cibuľu pomelieme v mlynčeku na mäso, osolíme, okoreníme. Oddelíme 3 polievkové lyžice a dáme ich bokom.
 
2.
Zvyšok vložíme do hrnca, podlejeme tromi lyžicami vody a za občasného miešania dusíme domäkka. Až sa odparí všetka tekutina (asi 20 min).
3.
Medzitým uvaríme vajcia natvrdo, vychladíme, olúpeme a nakrájame na kocky. Do vlažnej mäsovej zmesy pridáme kocky vajec a surové 3 lyžičky mäsa. Premiešame a prípadne dochutíme soľou a čiernym korením.
4.
Do stredu plátkov jarných závitkov vložíme mäsovú náplň, okraje potrieme hustým cestíčkom z vody a múky a dôkladne ich zlepíme do tvaru listu. Celý list obalíme ešte raz rovnakým spôsobom do druhého kúska cesta (každá taštička bude zabalená 2x).
5.
Celý postup opakujeme, až pokým nemáme hotových 8 kúskov. Potom všetky kúsky opražíme na rozpálenom oleji do zlatista (pozor, počas praženia sa nafúknu). Vyberieme, olej necháme odsať na papierovom obrúsku, podávame vlažné s tatárskou omáčkou a nasekanou pažítkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Najlepší VIANOČNÝ VAJEČNÝ LIKÉR: Nič navyše, len to, čo do neho podľa originál receptúry patrí!
Najlepší VIANOČNÝ VAJEČNÝ LIKÉR: Nič navyše, len to, čo do neho podľa originál receptúry patrí!
Vaječný likér patrí k Vianociam a pripraviť si ho môžete v pohodlí domova za niekoľko minút!
Veľké trápenie našich známych tvári: Ako správne pripraviť včelie úliky? Janka Kovalčíková vie, ako na to!
Veľké trápenie našich známych tvárí: Ako správne pripraviť včelie úliky? Janka Kovalčíková vie, ako na to!
Aj vianočný špeciál tretej série šou Pečie celé Slovensko prinesie vtipné, ale aj náročné momenty. Koho...
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
Fantastický šalát, ktorý poznáte pod názvom Slonie žrádlo, sa v našej rodine pripravoval veľmi často...
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Prírodní bojovníci proti prechladnutiu, chrípke i na posilnenie imunity. Správnou kombináciou týchto dostupných...