Pridať recept

Valentínska štrúdľa

20
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
lístkové cesto hotové chladené-rolka
1 ks
vanilkový cukor Dr Oetker
1 ks
škoricový cukor Dr Oetker
4 ks
Jablko veľké
4 PL
mak mletý
1 ks
vajce na potretie
trochu
maslo (roztopené)
KL
citrónová šťava
3 PL
mlieko

postup

Táto štrúdľa bola upečená z lásky na Valentína. Keď som ju piekla, vanilkovým a škoricovým cukrom sa rozvoňal celý byt. A štrúdľa nielen nádherne vonia, ale aj výborne chutí:)

Hotové lístkové cesto hrubé asi 3 mm rozpretrieme na dosku, odrežeme z neho pásik, z ktorého povykrajujeme malé srdiečka. Nastrúhame jablká, ktoré pokvapkáme citrónovou šťavou. Mak prevaríme v mlieku s vanilkovým cukrom a necháme vychladnúť. Na cesto striedavo ukladáme jablká a mak a medzitým posýpame škoricovým cukrom. Nakoniec polejeme roztopeným maslom. Pozdĺžne bočné strany natrieme studenou vodou, preložíme na seba tak, aby sa prekrývali a konce zahneme, aby náplň nevytekala. Na vrch poukladáme vykrojené srdiečka z cesta. Potrieme vyšľahaným vajcom, popicháme vidličkou a dáme piecť do rúry na cca 200 stupňov. Po 10 minútach teplotu stiahneme na 170 stupňov a pečieme ešte asi 20 minút. Vychladnutú štrúdľu môžeme posypať práškovým cukrom.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať